Boek Pier Vellinga: "Hoezo klimaatverandering - Feiten, fabels en open vragen"

Op maandag 9 mei neemt staatssecretaris Joop Atsma het boek ‘Hoezo klimaatverandering’ in ontvangst. Met ‘Hoezo klimaatverandering’ geeft Pier Vellinga zijn visie op klimaatverandering. In klare taal, met een genuanceerd oog voor de twijfels, maar vooral ook met een scherpe analyse van de werkelijke feiten en ontwikkelingen.

Wie moeten we geloven als het om klimaatverandering gaat, de doemdenkers of de sceptici, en waarom? Kan het zijn dat de klimaatonderzoekers overdrijven? Hoe reëel is de opwarming zolang het IJsselmeer nog dichtvriest? Wat is de rol van de zon? En, hoe erg is dat trouwens, een iets warmere wereld? Is overschakelen op andere energiebronnen niet veel te duur?

Hoe zit het met alle vragen die er leven over het klimaat, en hoe kunnen we de feiten van de fabels onderscheiden? Naar aanleiding van alle tegenstrijdige geluiden in de afgelopen jaren over klimaatverandering heeft Pier Vellinga het zich opnieuw afgevraagd. Zonder de onzekerheden uit de weg te gaan, biedt hij in 'Hoezo klimaatverandering’ een helder inzicht in wat we weten over het broeikaseffect – en wat we kunnen doen.

Hoezo klimaatverandering  – Pier Vellinga ׀ € 14,95 ׀  pagina’s met illustraties  ׀
ISBN 978-94-600-3303-2׀ 10 mei

Link: http://www.selexyz.nl/product/9789460033032/pier-vellinga/hoezo-klimaatverandering/

Prof.dr. Pier Vellinga, donderdag 5 mei 2011